zaterdag 20 november 2010

Pannenkoeken

Voor mij is het ideale comfortfood een pannenkoek. Het lijkt allereerst alsof ik heel culinair bezig ben: wegen, kloppen, bakken. Veel vaat produceren en hard spetteren. Vervolgens kan ik ontzettend genieten van een warme pannenkoek met knapperige randjes, met een beetje basterdsuiker. Terwijl ik onderstaande pannenkoek verorberde scheen ook nog eens een novemberzonnetje. Dubbel genieten noemen ze dat. Het pannenkoekenrecept van Karin mislukt nooit en je kunt eindeloos variĆ«ren. Bon appetit! 




Ingrediƫnten voor 10 pannenkoeken

  • 250 gram bloem (of pannenkoekmeel) 
  • 2 eieren 
  • 500 milliliter melk 
  • boter voor het bakken
  • snufje zout
Bereiden
Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is. Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom. Stukjes eierschaal kun je er het makkelijkst uitvissen met een groot stuk eierschaal. Giet de melk erbij. Klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn. Doe eventueel een extra scheutje melk erbij. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer. Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje boter erin smelten. Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.
 

Bron: Karin Luiten

1 opmerking: